Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...
2017-06-11
Dísznövénykiállítások Erdélyben | részletek
Székelyudvarhely és Kézdivásárhely után Marosvásárhely is becsatlakozott a népszerű tavaszi dísznövény-kiállításnak helyszínt adók körébe. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi...
2017-06-11
A zöldfelület-gazdálkodás jövője | részletek
A NAK Országos Kertészeti Osztály Dísznövény Alosztálya legutóbbi ülésén (2017. május 17-én.), melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt-vel közösen szervezett a Margitszigeten, a zöldfelület gazdálkodás...

Megalakult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Dísznövény Alosztálya

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Kertészeti Osztálya nemrég további két alosztállyal bővült, a gyümölcs- és zöldségtermesztők mellett  alosztályt alapíthattak a gyógy- és  dísznövénytermesztők is.

A kertészeti osztály alá szerveződött alosztályok területi érdekeket jelenítenek meg, így létrejöttük jól jelzi a tevékenységek, így a dísznövénytermesztés súlyát is a kertészeti ágazaton belül. 

Mint a Dísznövény Alosztály újonnan megválasztott osztályvezetőjétől Lukács Zoltántól megtudtuk, az alakuló ülésen máris igényként merült fel, hogy összeállítsák a  Magyar Díszkertészek Szövetségének a következő 7 éves ciklusra, a 2014-2020 közötti fejlesztési periódusra vonatkozó saját programtervét, valamint összegyűjtsék és átadják a díszkertészek tevékenységével kapcsolatban felmerülő, gondokat, problémákat tartalmazó un. törvény-rendelet kívánságkosarat.

Megjegyezte továbbá, a dísznövény alosztály megalakulása nagy eredmény. Reményét fejezte ki, hogy pozitív változásra számíthatnak a kertészek céljaik és érdekeik megvalósítása terén és vonzó lesz a Magyar Díszkertészek Szövetségéhez csatlakozni.

Lukács Zoltán utalt arra is, hogy a szövetséghez tartozó termesztők és zöldfelület-gazdálkodók nagy csoportjának képviselete az elsődleges ezen az érdekképviseleti fórumon. Közülük is az árualapot létrehozó termesztők érdekei és kívánságai a legerősebbek. 

Lukács Zoltán osztályvezető mellett a dísznövény alosztály további tagjai:

Barabits Elemér; Csikor Julianna; Csuta  Sándor; Gyuris Attila; Jankó Lajos; Koledics János; Kővári András; Orlóci László


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió