Városi Sorfák Jegyzéke »»

Az Alföldi Faiskolások Egyesületének januári konferenciáján Lukács Zoltán (Magyar Faápolók Egyesülete  elnöke) a közelmúltban megjelent Közterületi Sorfák Jegyzékét mutatta be
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Készülődés az Antalyai Botanikai Világkiállításra

Magyarország részvételéről az Antalyai Botanikai Világkiállításon, még 2015 év végén született kormányhatározat. Az előkészítő munkák szervezésére, a lebonyolítás koordinálására, valamint szakmai felügyeletére a Magyar Díszkertészek Szövetsége kapott felkérést.
Antalyai Expo tematikája a zöld környezetet és a jövő generációját állítja középpontba és hangsúlyozza a „Virágok és Gyermekek” mottóval. Kísérő rendezvényeik is időszerűek, a biodiverzitás, a fenntarthatóság és a zöldebb városok aktuális témáihoz kapcsolódnak.
A hegyek és a tenger által közrefogott 112 ha-os expo területére több mint 50 országból érkeznek kiállítók felépíteni kertjeiket. A 2016. április 23. és október 30. között fél évig tartó eseményre a szervezők mintegy 8 millió bel-és külföldi látogatóra számítanak.
A Magyar Kert megvalósítására kiírt pályázatra 4 tervdokumentáció érkezett, melyből zsűri választotta ki az expo mottójához legjobban illő, a gyermek-, és fiatal korosztályt megszólító kerttervet.
Magyarország 700 m2-es kiállítási területén többféle kertrészlet így reneszánsz kert, vízi játszótér, piactér, közösségi kert, modern kert kerül kialakításra.  A tervezők előtérbe helyezték a fenntartható technológiák, vízáteresztő burkolatok, újrafelhasznált és újrahasznosított anyagok alkalmazását. A magyar kertészetek árui, a szakmai napon mobil installációkon kerülnek bemutatásra. 
A kert-és építészeti tervekkel kapcsolatos előkészítő munkák és a növényválasztást érintő egyeztetések jelenleg is tartanak.

Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió