Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Megnyitott a fél éven át tartó Expo Antalyában

Törökország köztársasági elnöke Recep Tayyip Erdogan nyitotta meg az 53 kiállító ország részvételével megrendezett Botanikai Világkiállítást 2016. április 22-én. A díszkertészeti seregszemlén, hazánk részvételéről még 2015 decemberében született kormányhatározat.
A megnyitón Magyarországot Dr. Nagy István parlamenti államtitkár, Kiss Gábor ankarai magyar nagykövet valamint Lipcsey György a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketingért felelős vezérigazgató-helyettes képviselte.
A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság 700 m2-es Magyar Kertje bravúros határidővel, szűk 2 hónap alatt épült meg. A munkát több előre nem látható körülmény akadályozta és a rendező ország sem jeleskedett a szervezésben.
Megkérdezésünkre Orlóci László elnök elmondta a Magyar Díszkertészek Szövetsége hazánk expón való részvételének előkészítő munkái szervezésére, a lebonyolítás koordinálására, szakmai felügyeletére kapott fölkérést, amit a szakma érdekében fölvállalt. Munkájukat a rendkívül rövid határidő súlyosan korlátozta. Nem volt egyszerű feladat, ugyanakkor a kert-, és épülettervvel, a sokszínű dísznövénykultúrával jelen lévő magyar díszkertészek, a hazai kertkultúra hírnevét öregbítik, és viszik tovább termékeik és szolgáltatásaik jó hírét messze Ázsiában, szögezte le.
A „Zöld világ a jövő generációinak" gondolatból táplálkozó 700 m2-t megtöltő „Játszva tanulás” nevet viselő nemzeti kertünk török kivitelezésben készült el. Magyar kerttervező- (Prime Garden Kft.), és magyar építésziroda (Nirmana Építésziroda Kft.) nagyszerű tervei alapján. Tanösvényeit, tematikus kertrészleteit magyar faiskolákból, évelő-, és rózsatermesztő kertészetekből (Alsótekeresi Faiskola Kft.; Hegede Kertészet Kft.; HortusVitae Kft.; Dr Józsa Miklósné Díszfaiskolája; Kiss Kertész Duó Kft.; Márk Rózsakert; Maróti Díszfaiskola; NAIK;  Dr Orlóci László; PRENOR Kertészeti és Parképítő Kft.; Soliter Díszfaiskola; Szalay Díszfaiskola-Kertészet; Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ; Tahi Faiskola Kft.; Vízinövény Pruitt; Zsohár Kertészet) származó növények díszítik.
A „Játszva tanulás” kertje az expo zárása után a helyszínen marad. Végső átadás-átvételére június 2.-án kerül sor Antalyában.

 
   
   

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió