Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Construma Kert 2016

A Construma Kert kiállítás ünnepélyes megnyitóján  Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese ismertette, az Agrármarketing Kódex aláírása- melyhez a Magyar Díszkertészek Szövetségével együtt ma már 30 szakmai szervezet csatlakozott - megalapozta a dísznövény ágazat hatékony népszerűsítését eredményező közös munkát. A kódex-el kapcsolatban megjegyezte aláírói, a marketing munkában megfogalmazott célokat, eszközeit közösen határozzák meg és közösen hajtják végre. Ennek értelmében vettek részt már az idei esseni kiállításon az dísznövényágazat különböző szereplői. A Construma Kert kiállításon is hathatós közreműködéssel sikerült az ágazatot méltóképpen megjeleníteni. Nemzetközi szintéren idén az Antalyai expo kapcsán kerülnek porondra a magyar dísznövények, miután kormány döntés született Magyarország részvételéről a törökországi dísznövény-kiállításon. A fél éven át tartó expón, hazánkkal együtt 40 ország vesz rész kiállítóként túlnyomórészt az ázsiai és afrikai országokból, amely jó alkalmat teremthet üzleti kapcsolatok kialakulásra. A kiállítás eseményei nyomon követhetők lesznek a különféle médiacsatornákon keresztül kommunikált beszámolókból.
A jövőre nézve vázolta, az együttműködés hatékonyságát kihasználva a 2016-2018 évekre közös megjelenéseket és közös promóciós tevékenységet kívánnak folytatni. Nem pontszerű, hanem egymásra épülő különféle marketing akciókkal teremtenének folyamatos jelenlétet a dísznövényágazatnak. A 2017 évi OMÉK-on az ágazat továbbfejlesztett megjelenését tervezik, szervezése már idén júniusban elkezdődik.

                                                                     
  Közösségi kert

Orlóci László a Magyar Díszkertészek Szövetsége elnöke köszönetet mondott, hogy a Magyar Díszkertészek Szövetségéhez tartozó közösség ismételten megjelenhetett a Construma Kert kiállításon, egyben hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a díszkertész ágazat a marketing tevékenységét illetően biztos lábakon állhasson.
A kiállítások hasznát tekintve kiemelte a legfontosabb, hogy az ágazat mutassa, hogy „létezik”, és arra minden adandó alkalommal, így a legnagyobb építőipari kiállításon a Construmán is sort kerít. A Construma Kert kiállítás is ezért jött létre együttműködésben a Hungexpo Zrt.-vel. Másik jelentősége az ágazat által előállított valós termékek valamit a mögötte álló tudás, know-how értékesítésében rejlik, melyek bemutatására, megfelelő reklámozására nemcsak a vásárok teremtenek remek alkalmat, hanem a jól átgondolt hosszú távú marketing stratégia is melynek kimunkálásán dolgoznak.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió