Városi Sorfák Jegyzéke »»

Az Alföldi Faiskolások Egyesületének januári konferenciáján Lukács Zoltán (Magyar Faápolók Egyesülete  elnöke) a közelmúltban megjelent Közterületi Sorfák Jegyzékét mutatta be
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Hogyan leszek eredményesebb?

Pezsgő szakmai légkör jellemezte a magyarországi „zöld szakma” legnépesebb találkozóját, amely néhány éve a civil szervezetek közös rendezésében zajlik. A MAKEOSZ, a Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete, a Magyar Kertészeti Árudák és a Magyar Faápolók Egyesületének idei balatonfüredi konferenciája a „Hogyan leszek eredményesebb?” témát igyekezett körbejárni.
A szekcióüléseken az adott szakterületeket leginkább foglalkoztató kérdések, míg a közös előadásokon a szakma egészét érdeklő aktualitások kerültek terítékre: többek között a klímabarát parkfenntartással, a Városliget zöldfelületi koncepciójával, fuvarozással, növényvédelemmel, a növényvédő szerek engedélyezésével, újabb pályázati lehetőségekkel, online-marketinggel kapcsolatban.  A kertépítők, kerttervezők, kertfenntartók, dísznövénytermesztők, tetőkertépítők, faiskolai árudások, faápolók, főkertészek köréből szép számban összegyűlt hallgatóságnak szakavatott előadók ismertették a vázolt témák legfrissebb tudnivalóit, információit.

Szabó József a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója társaságuk 150 éves megünneplésének közelgő eseményeiről, programívéről tartott  rövid tájékoztatója után kitért arra is, hogy a rendezvényt értékelje. A konferencia tartalmával és a résztvevők létszámával kapcsolatban  megjegyezte a találkozó olyan komoly eseménnyé nőtte ki magát, ami jól tükrözi, hogy a szakma képes az együttgondolkodásra, az  összefogásra, a szakmai szervezetek közti kapcsolat szorosabbra fűzésére, a közös célkitűzések és a zöldstratégia pontos meghatározására,  a szakmai érdekképviselet megerősítését szolgáló kezdeményezések megtételére.


Orlóci László a Magyar Díszkertészek Szövetségének elnöke hangsúlyozta, az érdekképviseleti munka újabb stratégiai kérdései határozott,  ám megfontolt lépéseket követelnek. Elmondta, egy a szövetség tagjaiból álló szakmai grémium a közelmúltban arra a döntésre jutott,  hogy elengedhetetlenek tartja a magyar díszkertészek által képviselt és létrehozott értékeket az agrárágazat és a más minisztériumokhoz  tartozó tevékenység döntéshozóival szembesíteni. Megjegyezte, az élhetőbb és fenntarthatóbb települések, városok, városrészek  létesítésnek felfokozott igénye miatt, az utóbbi években a termesztés mellett egyre hangsúlyosabbá válik a zöldfelület-fenntartás, építés,  kivitelezés. E szolgáltatás zöld vagyont gyarapító szerepének  hangsúlyozása lehetőség, a zöld szakmára irányítani a figyelmet. 


Kosztka Ernő, Biza Klára, Izer Gábor elnökök összegezték és értékelték a rendezvényt. Ismételten hangsúlyozták, azt, hogy jó döntést  hoztak, amikor néhány éve elhatározták, hogy a szakmai szervezeteik közösen rendezzék meg év eleji konferenciájukat, mi sem bizonyít  jobban, mint, hogy egyre nagyobb érdeklődés követi a mind gazdagabb tartalommal megtöltött eseményt.

Izer Gábor elnök bejelentette: a Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete a Magyar Díszfaiskolások Egyesülete nevet viseli a jövőben.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió