Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Az év kertészei

A Magyar Díszkertészek Szövetségéhez tartozó egyesületek minden megrendezésre kerülő Hortus Hungaricus kiállításon javaslatot tesznek az Év Kertésze kitüntetésre, amely nem más, mint a figyelemreméltó teljesítmények, az innovatív szemlélet, a szakma iránti elkötelezettség elismerésére.
A Magyar Díszkertészek Szövetségének ajánlására az idén 100 éves születésnapját ünneplő Dobay Kertészet tulajdonosának, Dobay Imrének munkásságát a Földművelésügyi Minisztérium külön is elismerte.
Valamennyi kitüntetést Fazekas Sándor miniszter adta át a kiállítás ünnepélyes megnyitóján az következőknek:

Noske Róbert: Harmadik generációs kertész, aki a hagyományokat továbbviszi, és a modern gazdálkodással, innovatív szemléletével példaértékű a jelenlegi és felnövekvő kertész társadalom számára.
Kaldeneker József: több mint  80 évesen is aktív termelő, a Virág Paletta 2000 Szövetkezet aktív tagja, kertészetét gyermekei viszik tovább.
Theisz Károly:  dísznövény kereskedelemben és annak oktatásában kifejtett 3 évtizedes tevékenysége alapján
dr. Maráczi László: 3 évtizedes szakmai munkájáért, a Magnolia kobus 'Isis' nemesítésért, a Díszfák, díszcserjék védelme c. hiánypótló szakkönyv megalkotásáért. 
Tari Lajos: a kertészet gyakorlati oktatásában kiemelkedő tevékenysége miatt

Gratulálunk a kitüntetetteknek!


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 23 + 08


Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió