Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Kertésztalálkozó, beszélgetés a vágott virág termesztőkkel

Az erős szakmai összefogásra való törekvés a Dísznövény Szövetség és Terméktanács alapvető célkitűzése. Ennek érdekében a szövetség munkáját, jövőképét bemutató rendezvények sorát tervezte el.

Az első, és rendkívül sikeres csólyospálosi kertésztalálkozót decemberben újabb követte. Orlóci László ez alaklommal a vágott virág termesztőket tömörítő, Flora Hungaria Dísznövénytermesztői Egyesület elnökével és tagjaival ült asztalhoz. A köreikből megjelent érdeklődőknek ismertette az  átalakulás alatt álló szövetség rövid- és hosszú távon tervezett célkitűzéseit, már elért eredményeit.

Elmondta, jól szervezett és jó stratégiával rendelkező szervezetre van szükség, amely a díszkertész ágazat széles körét maga mögött tudva, kellő súllyal léphet fel az érdekképviseletben és az érdekérvényesítésben. Vázolta, az ágazat stratégiai tervének kidolgozásához nélkülözhetetlenek az ágazati felmérések valamint a tagság által megfogalmazott, a jövőt érintő konkrét elképzelések.

Külön kiemelte, az ágazati felmérés szükségességét, mely többek között a következő 7 éves  költségvetési ciklus, a 2014 – 2020 közötti új támogatási időszak tervezését alapozza meg.

Merényi Alexandra


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió