Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Őszi Kertészeti Napok 2016

A XXI. Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyre és az azt követő díjátadó ünnepségre az Őszi Kertészeti Napok keretében a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán került sor. 
A Kegyeleti kötészet kategóriában III. helyezést elért Kálmán Fanninak a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola tanulójának a Magyar Díszkertészek Szövetsége által felajánlott díjat Orlóci László elnök adta át, majd felkérésre néhány mondatban főbb gondolatait is megfogalmazta.
A verseny évek óta, különböző méretekben és különböző összetételben, de mindig az egyetem falai között folyamatosan jelen van. A szakma számára minden megjelenés rendkívül fontos, mondta. Mutatja, hogy a szakma él, létezik, egészséges, és fejlődik.
A színvonalas versenymunkák a fiatalság lendületét a megújulás jelét tükrözték. Mindkettő a jövőt képviseli, és a jövő csak akkor lesz jelen a továbbiakban, ha a versenyzők ezt képviselik. Elmondta azt is, a diákok magas szintű fölkészültsége mögött, olyan elhivatott oktatói gárda áll, akik egyrészt irányt mutatnak, másrészt nevelnek, tanítanak. Ha nincs a szakmának oktatási színtere, ha nincs jelen a társadalomban, akkor a szakma elhal.
Kérte az egyetem vezetésétől és a minisztérium képviselőjétől tolmácsolják minden fórumon és erősítsék, hogy a díszkertészet is egy szakma a kertészeten belül, megbecsülést érdemel. Termékeit ugyan nem lehet megenni, meginni, de a lélekre hatnak. A dísznövény ágazat, benne a virágkertészettel, és a virágkötészettel legalább annyira fontos, mint bármely más ágazat. Megköszönte, Dr Komiszár Lajosnak, hogy évek óta motorja a kiállításnak és a szakmának.
A Szent István Egyetem Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke és a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a az idei évtől díszoklevél adományozásáról döntött. 
A szakoktatásban kifejtett áldozatos munkájuk elismeréseként 2016-ban díszoklevelet kapott:
•    Dr Józsa Miklós címzetes egyetemi docens
•    Kósa Géza címzetes egyetemi docens
•    Retkes József címzetes egyetemi docens

 

A szövetség által felajánlott díjat Orlóci László adja át Kálmán Fanninak a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola tanulójának a kegyeleti kötészet kategóriában elért helyezéséért

 

A Szent István Egyetem Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke és a Magyar Díszkertészek Szövetsége  az idei évtől díszoklevél adományozásáról döntött  .


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió