Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepségen Fleischmann Rudolf Díjat kapott Barabits Elemér

Áállamalapító királyunk ünnepén Fazekas Sándor Miniszter Úr Fleischmann Rudolf Díjat adományozott a növénytermesztés területén végzett munkájáért többek között:

Barabits Elemérnek a díszfaiskolai növénynemesítésben elért kimagasló eredményei, a termesztés színvonalának emelése, a kontinentális klímához alkalmazkodni képes díszfa fajok kutatása és honosítása, termesztés technológiájának optimalizálása terén elért eredményei elismeréseként.

Fazekas Sándor elmondta, ma, amikor Szent István király államalapító tettére emlékezünk, ezer év távlatában is azt tapasztaljuk, hogy bármilyen kihívás előtt is vagyunk, biztos alapon állunk. Első királyunknak két világ szorításában, különböző kultúrák mentén kellett sorsfordító, nehéz döntést hoznia, mely századokra megalapozta nemzetünk sorsát, és melyen hazánk léte és jövője múlott. Előrelátásának köszönhetően olyan biztos alapot rakott le, és olyan országot épített, mely ellenállt nem csak az akkori világ, hanem a jövő kihívásainak is. Szent István végérvényesen elhelyezte nemzetünket a keresztény Európában. Ellenállva ugyanakkor a hódító törekvéseknek nem olvadt be egyik környező birodalomba se, hanem helyet teremtett Európában országunknak. Mindez annak köszönhető, hogy a világ változásaira figyelve, erős kézzel és töretlen hittel vitte végbe a szükséges reformokat úgy, hogy mindig figyelembe vette a nemzet sajátosságait. A környező világra annyiban támaszkodott, amennyire szükséges volt. Kereszténnyé és európaivá váltunk, de magyarként.
A földművelésügyi miniszter a kitüntetettekre utalva kiemelte, kimagasló szakmai munkájukkal, hivatásuk lelkiismeretes gyakorlásával hűen őrzik azt az örökséget, amit Szent István király ránk hagyott. A hivatásuk iránti feltétlen tisztelet a biztosíték arra, hogy a felhalmozott szaktudás nem kopik, hanem gazdagodik. Így az elkövetkező nemzedékek is építhetnek azokra az alapokra, amelyek egyre magasabbra emelik Magyarországot.

A kitüntetettek névsora és a rendezvényen készített képek itt megtekinthetők. - LINK
(FM Sajtóiroda)


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió