Agrárkamarai Választások »»

Az agrárkamarai választásokra 2017. november 3.-án kerül sor.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Küldöttközgyűlésről: értékelés és célok

A Magyar Díszkertészek Szövetsége éves rendes küldöttközgyűlésén 2014 év kiértékelése és 2015 szakmai célkitűzéseinek ismertetése után került sor a munkabizottságok vezetőinek megválasztására. A jelölteket, - akik az új elnökséget is alkotják - a közgyűlés egyhangúlag megszavazta, egyben Orlóci László elnöki pozícióját is megerősítette.

A legfontosabbnak tartottak közül ismételten kiemelte: a szövetség több, fontos stratégiai partnerségi megállapodást kötött; kidolgozta és a szakma nagyszámú képviselőinek jelenlétében, a Földművelésügyi Minisztériumban bemutatta és átadta az új ágazati stratégiát; sikeres pályázatot nyert az esseni IPM kiállításon való részvételre; felvette a kapcsolatot az újonnan alakult Kereskedőházak képviselőivel; szorgalmazta az újabb termelői csoportok alakulását, felvette a kapcsolatot a francia szakmaközi szervezet képviselőivel. Megalakult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Kertészeti Osztályán belül a Dísznövény alosztály. A szövetség tagságának létszáma növekedett. Előkészítés alatt állnak a természetvédelmi törvény illetve a génmegőrzéssel kapcsolatos szakmai állásfoglalások és indoklásaik kidolgozása.

Az elnök 2015. év munkatervében a kitűzött célok között nevezte meg: a szakmaközi szervezet létrehozását; a bizottságok munkaterveinek kidolgozását; pályázást szakmai programokra (OMÉK, tanulmányút); a hazai termék és védjegy bevezetését; az ágazati marketing kidolgozását és beépítését a Közösségi Agrármarketing Kódexbe; kiállításokon való részvételt (Construma Kert, 2015-ben OMÉK); szakmai háttérnyújtást a Virágos Magyarországért Mozgalomnak.

Orlóci László ismertette továbbá, a tevékenységi köröket lefedő bizottságok megalakulásával a szövetség az új alapszabályában megfogalmazott kötelezettségének tett eleget. A szövetséghez már csatlakozott illetve újonnan belépő tagok itt fogalmazzák meg közösen a legégetőbb problémáikat, esetenként az ágazat egészét érintő javaslataikat, amit a bizottságok vezetői terjesztenek tovább az elnökség felé. A belső szervezeti átalakítás a még hatékonyabb érdekképviseleti munkát készíti elő.

Bizottságok és vezetőik:

Termelés: Gyuris Attila; Zöldfelület, statisztika és informatika: Lukács Zoltán; Háttéripar, kellék: Boróczki Gergely; Kereskedelem: Treer András; Marketing és PR: Merényi Alexandra; Oktatás, kutatás: Hajnal Sándor.

Bővebben: Kertészet és Szőlészet 20. szám 2015. május 13 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió