Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Újabb magyar egynyári virágfajta ért el nemzetközi sikert

Fleuroselect aranyérmes az Ocimum Basilicum Purple Ball
Újabb magyar egynyári virágfajta ért el nemzetközi sikert, a díjátadásra Nantes-ban került sor. A magyar nemesítés nemzetközi híre, rangja jelentős.
Szabó Mária elmondta bazsalikom nemesítése már a 80-as években megkezdődött. Kováts Zoltán folyamatosan kereste a hazai kontinentális, szélsőséges éghajlatra alkalmas további fajokat. Így kerültek a gyógy-, és fűszernövények a látótérbe, majd megkezdődött a kettőshasznosítású növények programja. (izsóp, körömvirág, bazsalikom)
A Fleuroselect aranyéremmel díjazott Ocimum Basilicum Purple Ball jó szárazságtűrését a bazsalikom magas illóolajtartalma okozza. Levelei keskenyek, lilák, illatosak. Nagy forróságban feketének tűnhetnek. Habitusa szerint szép egységes formás gömbök, virágágyi kiültetésben és balkonládákban egyaránt alkalmazhatók.
A fajtát 2013-ban jelentették be a Fleuroselect nemzetközi szervezethez, ahol 2 éven át vizsgálták különböző szempontok alapján, míg a zsűri 2015-ben aranyéremmel jutalmazta. 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió