Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Újabb magyar egynyári virágfajta ért el nemzetközi sikert

Fleuroselect aranyérmes az Ocimum Basilicum Purple Ball
Újabb magyar egynyári virágfajta ért el nemzetközi sikert, a díjátadásra Nantes-ban került sor. A magyar nemesítés nemzetközi híre, rangja jelentős.
Szabó Mária elmondta bazsalikom nemesítése már a 80-as években megkezdődött. Kováts Zoltán folyamatosan kereste a hazai kontinentális, szélsőséges éghajlatra alkalmas további fajokat. Így kerültek a gyógy-, és fűszernövények a látótérbe, majd megkezdődött a kettőshasznosítású növények programja. (izsóp, körömvirág, bazsalikom)
A Fleuroselect aranyéremmel díjazott Ocimum Basilicum Purple Ball jó szárazságtűrését a bazsalikom magas illóolajtartalma okozza. Levelei keskenyek, lilák, illatosak. Nagy forróságban feketének tűnhetnek. Habitusa szerint szép egységes formás gömbök, virágágyi kiültetésben és balkonládákban egyaránt alkalmazhatók.
A fajtát 2013-ban jelentették be a Fleuroselect nemzetközi szervezethez, ahol 2 éven át vizsgálták különböző szempontok alapján, míg a zsűri 2015-ben aranyéremmel jutalmazta. 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió