Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...
2017-06-11
Dísznövénykiállítások Erdélyben | részletek
Székelyudvarhely és Kézdivásárhely után Marosvásárhely is becsatlakozott a népszerű tavaszi dísznövény-kiállításnak helyszínt adók körébe. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi...
2017-06-11
A zöldfelület-gazdálkodás jövője | részletek
A NAK Országos Kertészeti Osztály Dísznövény Alosztálya legutóbbi ülésén (2017. május 17-én.), melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt-vel közösen szervezett a Margitszigeten, a zöldfelület gazdálkodás...

Hivatalosan is megnyílt a Construma Kert kiállítás

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója Faragó Péter, hivatalosan is megnyitotta a Construma Kert kiállítást. Ünnepi beszédében rávilágított, a MT Zrt. kiemelt stratégiai célja hogy az agrármarketing és a turisztikai marketing területei közötti kapcsolódásokat megtalálja. Ebbe az irányba mutat a Construma Kert kiállítás és a Magyar Kertépítő Verseny is.

A vezérigazgató megragadta az alkalmat, hogy ismertesse a MT Zrt. szerepét a Virágos Magyarországért mozgalomban, amelynek 1994 óta fő szervezői. Hangsúlyozta, az elmúlt évek díjazott települései nem csak Magyarországon, de Európa szerte is kiemelkedő eredményeket értek el. Évről évre egyre többen vesznek részt a mozgalomban és szépítik a községeik parkjait, kertjeit, zöldfelületeit. Megjegyezte a Construma Kert kiállítás és a Magyar Kertépítő Verseny is jó példája annak, hogyan hozza össze a helyi közösségeket az ágazat. A tevékenység turisztikai szempontból is jelentős, hisz vonzereje tovább növeli a beutazó-, és a belföldi turisták számát a turisztikailag fontos és egyébként is látogatott helyeknek.

Orlóci László megköszönte a MT Zrt.-nek a lehetőséget, hogy a magyar díszkertészek közösségi standon ismét megmutatkozhattak. Elmondta, a kor legnagyobb kihívása az élhető környezet megteremtése akár a közvetlen szűk lakókörnyezetben is, ezért fontosak azok a kiállítások ahol rá lehet mutatni a kertépítés jelentőségre, a kertépítés anyagaira, melyek elsősorban a dísznövények, illetve be tudja mutatni magát a tevékenységet és a folyamatait a lakosságnak.
Kiemelte továbbá, a rendezvény az előző évhez képest óriásit fejlődött, és további fejlődése várható a jövőben a Hungexpo Zrt. és a Magyar Díszkertészek Szövetsége között fennálló együttműködési megállapodásnak köszönhetően. Azt a célt szolgálja, hogy minél több emberhez szóljon és rávilágítson a kert szeretetére a kertművelés igényére a hazai dísznövények felhasználásával.

A Construma Kert kiállítás hivatalos megnyitásával egy időben került sor a MAKEOSZ által szervezett hetedik Magyar Kertépítő Verseny díjazottainak az ismertetésére és a díjak átadására. A MAKEOSZ elnöke Kosztka Ernő ismertette, profi kategóriában 9, diák kategóriában 5 versenykert indult. A kertek filozófiájában a fény évéhez kellett kapcsolódni.

A kiállítás megnyitóját szakember-találkozó követte, megteremtve a lehetőséget a partnerek személyes találkozására, közös konzultációra és tapasztalatcserére, egy közös nap, vagy délelőtt eltöltésére, további üzleti kapcsolatok létesítésére, építésére.

Képek a galériában megtekinthetők

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió