Agrárkamarai Választások »»

Az agrárkamarai választásokra 2017. november 3.-án kerül sor.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Hivatalosan is megnyílt a Construma Kert kiállítás

A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója Faragó Péter, hivatalosan is megnyitotta a Construma Kert kiállítást. Ünnepi beszédében rávilágított, a MT Zrt. kiemelt stratégiai célja hogy az agrármarketing és a turisztikai marketing területei közötti kapcsolódásokat megtalálja. Ebbe az irányba mutat a Construma Kert kiállítás és a Magyar Kertépítő Verseny is.

A vezérigazgató megragadta az alkalmat, hogy ismertesse a MT Zrt. szerepét a Virágos Magyarországért mozgalomban, amelynek 1994 óta fő szervezői. Hangsúlyozta, az elmúlt évek díjazott települései nem csak Magyarországon, de Európa szerte is kiemelkedő eredményeket értek el. Évről évre egyre többen vesznek részt a mozgalomban és szépítik a községeik parkjait, kertjeit, zöldfelületeit. Megjegyezte a Construma Kert kiállítás és a Magyar Kertépítő Verseny is jó példája annak, hogyan hozza össze a helyi közösségeket az ágazat. A tevékenység turisztikai szempontból is jelentős, hisz vonzereje tovább növeli a beutazó-, és a belföldi turisták számát a turisztikailag fontos és egyébként is látogatott helyeknek.

Orlóci László megköszönte a MT Zrt.-nek a lehetőséget, hogy a magyar díszkertészek közösségi standon ismét megmutatkozhattak. Elmondta, a kor legnagyobb kihívása az élhető környezet megteremtése akár a közvetlen szűk lakókörnyezetben is, ezért fontosak azok a kiállítások ahol rá lehet mutatni a kertépítés jelentőségre, a kertépítés anyagaira, melyek elsősorban a dísznövények, illetve be tudja mutatni magát a tevékenységet és a folyamatait a lakosságnak.
Kiemelte továbbá, a rendezvény az előző évhez képest óriásit fejlődött, és további fejlődése várható a jövőben a Hungexpo Zrt. és a Magyar Díszkertészek Szövetsége között fennálló együttműködési megállapodásnak köszönhetően. Azt a célt szolgálja, hogy minél több emberhez szóljon és rávilágítson a kert szeretetére a kertművelés igényére a hazai dísznövények felhasználásával.

A Construma Kert kiállítás hivatalos megnyitásával egy időben került sor a MAKEOSZ által szervezett hetedik Magyar Kertépítő Verseny díjazottainak az ismertetésére és a díjak átadására. A MAKEOSZ elnöke Kosztka Ernő ismertette, profi kategóriában 9, diák kategóriában 5 versenykert indult. A kertek filozófiájában a fény évéhez kellett kapcsolódni.

A kiállítás megnyitóját szakember-találkozó követte, megteremtve a lehetőséget a partnerek személyes találkozására, közös konzultációra és tapasztalatcserére, egy közös nap, vagy délelőtt eltöltésére, további üzleti kapcsolatok létesítésére, építésére.

Képek a galériában megtekinthetők

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió