Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...
2017-06-11
Dísznövénykiállítások Erdélyben | részletek
Székelyudvarhely és Kézdivásárhely után Marosvásárhely is becsatlakozott a népszerű tavaszi dísznövény-kiállításnak helyszínt adók körébe. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi...
2017-06-11
A zöldfelület-gazdálkodás jövője | részletek
A NAK Országos Kertészeti Osztály Dísznövény Alosztálya legutóbbi ülésén (2017. május 17-én.), melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt-vel közösen szervezett a Margitszigeten, a zöldfelület gazdálkodás...

Magyar Nemzeti Nap 2016. augusztus 16-án Antalyában

A világkiállítás nagy lehetőség a magyar dísznövény és díszkertész ágazat bemutatkozásra is. Ázsiában óriási a kereslet a kertészeti termékekre. A Magyar Nemzeti Nap idejére a vendéglátó ország partnertalálkozót szervez.
Törökországban áprilisban megnyílt a fél éven át tartó Botanikai Világkiállítás 53 ország részvételével. Az expo 102 hektáros területén a díszkertészet és dísznövény kultúrák legjavát tekinthetik meg a látogatók a fogadó ország és a résztvevő 53 ország által megépített nemzeti kertekben. Köztük a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság 700 m2-es „Játszva tanulás” nevet viselő kertjét.
19 ország jelezte szándékát, hogy az Antalyai Expo idején tematikus nap keretében mutatja be nemzeti kultúráját. A magyar nemzeti napra augusztus 16-án kerül sor. A magyar megjelenést, és szakmai programját a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága szervezi.
A világkiállítás nagy lehetőség a magyar dísznövény és díszkertész ágazat bemutatkozásra is. Ázsiában óriási a kereslet a kertészeti termékekre. A Magyar Nemzeti Nap idejére a vendéglátó ország partnertalálkozót is szervez, így a törökországi világkiállítás, remek lehetőséget tartogathat azon termelők számára, akik áruikat az ázsiai piacokon is el kívánják helyezni.
Várjuk mindazok jelentkezését, akik árubemutatóval részt kívánnak venni a Magyarország nemzeti kultúráját és a hazai kertészeteket bemutató eseményén Antalyában, 2016. augusztus 16.-án.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió