Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...
2017-06-11
Dísznövénykiállítások Erdélyben | részletek
Székelyudvarhely és Kézdivásárhely után Marosvásárhely is becsatlakozott a népszerű tavaszi dísznövény-kiállításnak helyszínt adók körébe. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi...
2017-06-11
A zöldfelület-gazdálkodás jövője | részletek
A NAK Országos Kertészeti Osztály Dísznövény Alosztálya legutóbbi ülésén (2017. május 17-én.), melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt-vel közösen szervezett a Margitszigeten, a zöldfelület gazdálkodás...

Közösségi stand, nagy érdeklődéssel az OMÉK 2015 kiállításon

A Magyar Díszkertészek Szövetsége a 77. Országos Mezőgazdasági Kiállításon, közösségi standon mutatkozott meg. A 350 m2 felületű bemutató reprezentálta a hazai faiskolák, évelő-, vágott virág-, és cserepes dísznövénytermesztő kertészeteinek széles áruválasztékát, a stand kialakításával a kerttervezési- és építési munkát, mint kertészeti szolgáltatást.
Látatta az ágazat színes, sokrétű tevékenységét, az egyesületeiben folyó szakmai munkát, a termékeken keresztül a magyar kertészetek több évtizedes hagyományokon és tapasztalatokon alapuló szaktudását.
A Magyar Díszkertészek Szövetsége bemutatója a maga nemében az OMÉK 2015 kiállítás egyik leglátványosabb eseménye volt. A kiállítás szervezőit is meglepte a látogatók már az első naptól jelentkező és 5 napon át szűnni nem akaró áradata. A nagyközönség kedvelte a Magyar Díszkertészek Szövetsége standját, hosszan elidőztek a növények között, több ezer fénykép készülhetett a növények és a káprázatos látványú és tömegű vágott virágok között. Folyamatosan érkeztek a szaktanácsadó pulthoz a kerttulajdonosok, hobbikertészek, növénykedvelők elsősorban növényvédelmi kérdésekkel, de kezdő ketészetek is informálódtak növényházak megvilágításáról, öntözésről, tápanyagutánpótlásról, érdeklődtek egyéb tecnológiai tudnivalókról.  
A lakosság szívesen követte a színpadi programok eseményeit, ahol szakemberektől olyan vetített képes előadások hangzottak el, melyek segíteni kívánták a növényekkel kapcsolatos ismeretek bővítését. A kül- és beltéri növények ápolását, a szezonális növények alkalmazási lehetőségeit, a kert időszerű munkáit, a gyepápolás őszi-téli tennivalóit, a kert madárvilágát, a temetőkerteket, krizantémokat, mikulásvirágokat, ciklámeneket, mérgező növényeket, virágkonyhát… és még sok egyéb érdeklődésre számító témát felölelő programok a végső fogyasztókat kívánták megszólítani, bátorságot és vágyat teremteni a kertészeti termékek vásárlásához.
A nagyközönségnek szóló kiállítás azt a célt, hogy megmutassa a hazai termesztést, a magyar áru minőségét, ismertesse, népszerűsítse a növényeket, bővítse a fogyasztók növényekkel kapcsolatos tudását vélhetően elérte.  Az OMÉK 2015 záró napján közölt (nem végleges) adat szerint a kiállítást 85 ezren keresték föl.
A kertészeti bemutató létrehozásában közreműködtek:
Alföldi Faiskolások Egyesülete, Flora Hungaria Dísznövénytermesztői Egyesület, Magyar Faápolók Egyesülete, Magyar Kaktuszgyűjtők Egyesülete, Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége, Magyar Orchidea Társaság Egyesület, Magyar Rózsatermesztők Egyesülete, Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete

Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió