Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...
2017-06-11
Dísznövénykiállítások Erdélyben | részletek
Székelyudvarhely és Kézdivásárhely után Marosvásárhely is becsatlakozott a népszerű tavaszi dísznövény-kiállításnak helyszínt adók körébe. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi...
2017-06-11
A zöldfelület-gazdálkodás jövője | részletek
A NAK Országos Kertészeti Osztály Dísznövény Alosztálya legutóbbi ülésén (2017. május 17-én.), melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt-vel közösen szervezett a Margitszigeten, a zöldfelület gazdálkodás...

Riói hangulat a fővárosi virágágyakban

Rajtkőről vízbe ugró úszó sziluettje (Deák tér), az olimpia hivatalos logója (Boráros tér), de az olimpiai láng is (Erzsébet-híd budai lehajtó) észrevehető a fővárosi virágágyakban, mutatta be a Főkert Nonprofit Zrt. a 40. egynyári növény bemutatóján a megvalósult kiültetési terveit. A Főkert kezelése alá tartozó budapesti parkok idei virágágyi kiültetéseinek színvilágát, motívumait a sokak figyelmére számot tartó esemény, a 2016-os Riói Olimpiai Játékok virágokkal is megjeleníthető mondanivalói alakították ki.
A kertészek és tervezők kreativitását dicséri, milyen sokoldalúan tudnak bánni a különféle egynyári fajokkal, fajtákkal. A városlakók és a turisták akár az olimpia helyszínén is érezhetik magukat, ahogy végigtekintik a Brazília ihlette tervek alapján ritmusosan ültetett növények vegyes kavalkádját, a velük létrehozott színes karneváli forgatagot, vagy épp az őserdők bujaságát (Margitsziget, Városliget, Múzeumkert, Magyar Jakobinusok tere).
Rio híres strandját, a Copacabanát övező sétány burkolatának fekete-fehér hullámzó mintája, - amelyet az elismert tájépítész Roberto Burle Marx tervezett a 70-es években-, több helyszínen is virágágyi motívummá vált (Szent István park, Gellért hegy). A hullám fekete színt adó növénye a díszbazsalikom (Ocimum basilicum ’Bíborfelhő’). 
A Főkert Nonprofit Zrt. a kezelése alá tartozó 11.500 m2 zöldfelületen több mint 90 virágágyat tart fenn. A termesztő-telepükön idén 650 ezer egynyári palántát neveltek, melyből több mint negyed millió db került kiültetésre ezekbe a virágágyakba.

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió