Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Riói hangulat a fővárosi virágágyakban

Rajtkőről vízbe ugró úszó sziluettje (Deák tér), az olimpia hivatalos logója (Boráros tér), de az olimpiai láng is (Erzsébet-híd budai lehajtó) észrevehető a fővárosi virágágyakban, mutatta be a Főkert Nonprofit Zrt. a 40. egynyári növény bemutatóján a megvalósult kiültetési terveit. A Főkert kezelése alá tartozó budapesti parkok idei virágágyi kiültetéseinek színvilágát, motívumait a sokak figyelmére számot tartó esemény, a 2016-os Riói Olimpiai Játékok virágokkal is megjeleníthető mondanivalói alakították ki.
A kertészek és tervezők kreativitását dicséri, milyen sokoldalúan tudnak bánni a különféle egynyári fajokkal, fajtákkal. A városlakók és a turisták akár az olimpia helyszínén is érezhetik magukat, ahogy végigtekintik a Brazília ihlette tervek alapján ritmusosan ültetett növények vegyes kavalkádját, a velük létrehozott színes karneváli forgatagot, vagy épp az őserdők bujaságát (Margitsziget, Városliget, Múzeumkert, Magyar Jakobinusok tere).
Rio híres strandját, a Copacabanát övező sétány burkolatának fekete-fehér hullámzó mintája, - amelyet az elismert tájépítész Roberto Burle Marx tervezett a 70-es években-, több helyszínen is virágágyi motívummá vált (Szent István park, Gellért hegy). A hullám fekete színt adó növénye a díszbazsalikom (Ocimum basilicum ’Bíborfelhő’). 
A Főkert Nonprofit Zrt. a kezelése alá tartozó 11.500 m2 zöldfelületen több mint 90 virágágyat tart fenn. A termesztő-telepükön idén 650 ezer egynyári palántát neveltek, melyből több mint negyed millió db került kiültetésre ezekbe a virágágyakba.

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió