Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...
2017-06-11
Dísznövénykiállítások Erdélyben | részletek
Székelyudvarhely és Kézdivásárhely után Marosvásárhely is becsatlakozott a népszerű tavaszi dísznövény-kiállításnak helyszínt adók körébe. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi...
2017-06-11
A zöldfelület-gazdálkodás jövője | részletek
A NAK Országos Kertészeti Osztály Dísznövény Alosztálya legutóbbi ülésén (2017. május 17-én.), melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt-vel közösen szervezett a Margitszigeten, a zöldfelület gazdálkodás...

Szükség van kertészeti szabványokra

A Construma Kert kiállításon került sor a Magyar Díszkertészek Szövetségéhez tartozó egyesületek érintett képviselőinek a szabványok megfogalmazásával és a termékcsoportok meghatározásával foglalkozó első megbeszélésére.
A megbeszélésen elhangzott, a szabvány mindenekelőtt a termelés kultúrájának a tükörképe. Amilyen színvonalú egy kultúra olyan szabvány illik rá. Másrészt a minőségi határok átlépésére való törekvés a termesztés fejlesztésének zálogát is jelenti. 
A hazai viszonyokra adaptált nemzetközi és nemzeti előírásrendszer, a szabványok egységesítése, az alapfogalmak definiálása több ponton jelentene előnyt: segítené azon professzionális termesztők munkáját, akik törekednek a közös cél elérésére. Saját ökológiánkba illesztve tükrözné adott régió növénytermesztési lehetőségeit (pl. a csapadék és a talajviszonyok figyelembevétele). Magában hordozza a korrupció visszaszorításának lehetőségét, szolgálja a versenyképesség fokozását. Egységesíti a hazai faiskolásokat, azonos nevezőre hozza a gondolkodásukat, egységesíti az árumegjelenést, mint a versenyképesség alapvető feltételét. Erősíti a magyar piaci lehetőségeket.
A megbeszélés résztvevői megállapodtak abban, hogy az elkezdődött közös munka során mely jelenleg érvényben lévő szabványokat tekintik át, pontosítják ellentmondásait, majd a végleges szabványjavaslataikat a NÉBIH felé terjesztik. 

Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió