Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Műhelybeszélgetés a szakoktatástól

A Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Szent István Egyetem Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke a díszkertészeti szak-, és felsőoktatás helyzetét és jövőjét érintő műhelybeszélgetésre hívta az ágazat különböző területeit képviselő szakembereket.
Az eseménynek az egyetem falai között megrendezett Őszi Kertészeti Napok 2016 adott keretet.
A gondolatcsere két fontos kérdés körül zajlott: mit vár el a mai díszkertész társadalom a szakoktatástól, és vajon a 15-20 év múlva az iskolákból kikerülőknek lesz-e lehetőségük díszkertészettel foglalkozni és abból megélni? 
A beszélgetésre szép számban egybegyűltek aktív részvétele jól tükrözte a szakma jövője iránt érzett aggodalmat, a szakma iránt tanúsított felelősséget.
Az oktatás, termelés és szolgáltatás képviselői értékelték a tevékenységük helyzetét, a különféle oktatási intézményekből kikerülő fiatalok fölkészültségét, megfogalmazták milyen igényt támasztanak tudásuk iránt, milyen lépéseket várnak a szakoktatástól, kifogásolták a sokszor érthetetlen, vagy megkérdőjelezhető döntéseket, mérlegelték a közép-és felsőoktatás beiskolázási számait.
A rendezvény közös állásfoglalás kialakításával zárult.
A közös állásfoglalás a szakmai szervezetet megerősítette, hogy a felvetett problémákkal foglakozni kell. A szövetség várja a további véleményeket és javaslatokat a témában, álláspontja kialakításához.

              

„A díszkertészeti szak- és felsőoktatás helyzete és jövője” témában tartott műhelybeszélgetésre 2016. október 15.-én került sor a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió