Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Műhelybeszélgetés a szakoktatástól

A Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Szent István Egyetem Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke a díszkertészeti szak-, és felsőoktatás helyzetét és jövőjét érintő műhelybeszélgetésre hívta az ágazat különböző területeit képviselő szakembereket.
Az eseménynek az egyetem falai között megrendezett Őszi Kertészeti Napok 2016 adott keretet.
A gondolatcsere két fontos kérdés körül zajlott: mit vár el a mai díszkertész társadalom a szakoktatástól, és vajon a 15-20 év múlva az iskolákból kikerülőknek lesz-e lehetőségük díszkertészettel foglalkozni és abból megélni? 
A beszélgetésre szép számban egybegyűltek aktív részvétele jól tükrözte a szakma jövője iránt érzett aggodalmat, a szakma iránt tanúsított felelősséget.
Az oktatás, termelés és szolgáltatás képviselői értékelték a tevékenységük helyzetét, a különféle oktatási intézményekből kikerülő fiatalok fölkészültségét, megfogalmazták milyen igényt támasztanak tudásuk iránt, milyen lépéseket várnak a szakoktatástól, kifogásolták a sokszor érthetetlen, vagy megkérdőjelezhető döntéseket, mérlegelték a közép-és felsőoktatás beiskolázási számait.
A rendezvény közös állásfoglalás kialakításával zárult.
A közös állásfoglalás a szakmai szervezetet megerősítette, hogy a felvetett problémákkal foglakozni kell. A szövetség várja a további véleményeket és javaslatokat a témában, álláspontja kialakításához.

              

„A díszkertészeti szak- és felsőoktatás helyzete és jövője” témában tartott műhelybeszélgetésre 2016. október 15.-én került sor a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió