Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...
2017-06-11
Dísznövénykiállítások Erdélyben | részletek
Székelyudvarhely és Kézdivásárhely után Marosvásárhely is becsatlakozott a népszerű tavaszi dísznövény-kiállításnak helyszínt adók körébe. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi...
2017-06-11
A zöldfelület-gazdálkodás jövője | részletek
A NAK Országos Kertészeti Osztály Dísznövény Alosztálya legutóbbi ülésén (2017. május 17-én.), melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt-vel közösen szervezett a Margitszigeten, a zöldfelület gazdálkodás...

Szent István király és az új kenyér ünnepén Fleischmann Rudolf Díjat kapott Dr. Orlóci László

Állami és miniszteri kitüntetéseket adott át államalapító királyunk ünnepén Fazekas Sándor. Miniszter Úr Fleischmann Rudolf Díjat adományozott a növénytermesztés területén végzett munkáért többek között:

Dr. Orlóci Lászlónak, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Füvészkertje dendrológus igazgatójának, a Dísznövény Szövetség és Terméktanács elnökének, kertészeti, botanikai, fajtanemesítési és kutatási munkájáért, a hidridciprusok nemzeti gyűjteményének kialakításáért.

Augusztus 20-a a legősibb ünnepünk. Szent István királynak köszönhetjük a kereszténységet,
ami összeköti a nemzetet, és intézkedéseivel ő teremtette meg az erős állam alapjait – emelte ki ünnepi köszöntőjében a vidékfejlesztési miniszter. Fazekas Sándor úgy fogalmazott: 2010 óta újra erős államunk és kormányunk van.

Az új kenyér a hazaszeretet jelképezi, beleértve azt a munkát is, amellyel megtermeljük a mindennapi betevőt. A hazaszeretet emellett olyan teljesítményekre ösztönöz bennünket, melyekre büszkék lehetünk – mondta Fazekas Sándor.

A nemzeti ünnep alkalmából a vidékfejlesztési miniszter mintegy 120 elismerést: állami- és miniszteri kitüntetéseket, életfa emlékplaketteket és miniszteri elismerő okleveleket adott át.

A kitüntetettek névsora és a rendezvényen készített képek itt megtekinthetők. - LINK

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió