Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Helyettes államtitkárok a magyar-török gazdasági kapcsolatok minőségi fejlődéséről

Az Antalayai Expón kiállító országok, így hazánk számára is a török vendéglátók üzletember találkozóval egybekötött bemutatkozási lehetőséget szerveztek, egyben teret engedtek a nemzeti kultúra megjelenítésére is.
A Magyar Nemzeti Nap megnyitóján a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) részéről Csutora Zsolt, és a Földművelésügyi Minisztérium részéről Dr. Tóth Katalin helyettes államtitkárok, valamint Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója vettek részt. Mindannyian a magyar-török gazdasági kapcsolatok minőségi fejlődéséről számoltak be.

Tóth Katalin, az agrártárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, a kormány által meghirdetett "keleti nyitás" politikájának egyik fontos célországa Törökország, amely a kelet kapujaként kiemelt stratégiai jelentőséggel bír.Csutora Zsolt a Magyar Kert példaértékű összefogással történt megvalósulását külön is kiemelte. A Földművelésügyi Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Agrármarketing Centrum, a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. mindannyian azért dolgoztak, hogy a hazánkat képviselő standon keresztül Magyarország megjelenhessen a török és más országokból érkező látogatók előtt.


Lipcsey György utalt arra is, hogy a hazai dísznövények bemutatásán túl a nemzeti nap lehetőséget teremtett a magyar mezőgazdasági termékek, hungarikumok és kulturális értékek széles körű megismertetésére, amitől az remélhető, hogy kedvező hatást gyakorol e termékek törökországi forgalmára a jövőben.


 Kiss Gábor, hazánk törökországi nagykövete a török üzletemberek megszólításának lehetőségét húzta alá.    


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió