Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Magyar-török üzletember találkozó

A Magyar Nemzeti Napon szakmai találkozókra is sor került. A török vendéglátók a kertészeti vállalkozások és a szakmai szervezetek képviselőinek török-magyar üzletember találkozót és B2B megbeszéléseket szerveztek, amelynek a jövőben várhatóan kézzelfogható eredményei is lesznek.
A török-magyar üzletember találkozón elsőként a magyar a kert fenntartásához nélkülözhetetlen tudnivalók ismertetésére majd a jelenlévők bemutatkozására került sor.
Az országok delegációit elsősorban a különféle régiókban tevékenykedő dísznövénytermesztők, valamint kert-, és tájépítészek képviselték. 
A török szakemberek élénk érdeklődést mutattak a hazai faiskolai termékek választéka, mérete, minősége, ára után valamint a kapcsolatfelvétel módja, a kapcsolattartó személye a szállítmányok adminisztrációs kötelezettségei növény-egészségügyi előírásai iránt.
Megtudhatták, hogy a Magyarország kontinentális éghajlatára jellemző -25 és + 40 fok közötti hőmérséklettartomány megfelelő edzettséget nyújt a honosított növényeinknek, így télállóság és minőség tekintetében Kelet-Európa országaiban is megállják a helyüket.
Magyar részről meghívást kaptak a Nyugat-Dunántúli Díszfaiskolások Egyesületétől jövő évi szakmai rendezvényükre.

   

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió