Agrárkamarai Választások »»

Az agrárkamarai választásokra 2017. november 3.-án kerül sor.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Elkészült a közterületi ültetésre ajánlott sorfák jegyzéke

Az Alföldi Faiskolások Egyesületének januári konferenciáján Lukács Zoltán (Magyar Faápolók Egyesülete  elnöke) a közelmúltban megjelent Közterületi Sorfák Jegyzékét mutatta be.
Előadásában hangsúlyozta, a Budapesten ültetett sorfák fele 5 év alatt kipusztul. Ennek egyrészt a 3 évre szóló fenntartási szerződések, másrészt a nem megfelelő fajtahasználat az oka. 
A most elkészült és közreadott jegyzékben nevezett fák használata hatékonyabbá teheti a zödfelület-gazdálkodást, valamint a faiskolák számára kiszámítható keresletet teremthet.
A jegyzék 313 fát tartalmaz, benne 85 magyar fajtával. A felsorolt 313 fafajból 57 jó-,(benne 22 alacsony termetű)
97 közepes-, 159 kevésbé jó várostűrő.
Lukács Zoltán a jövő terveivel kapcsolatban elmondta még a Magyar Díszkertészek Szövetségének segítségével a Közterületi Sorfák Jegyzékéből fényképekkel és leírásokkal illusztrált kiadvány születik.  Szeretnék elérni, hogy a kiadvány a közép- és felsőfokú szakképzésben tananyaggá váljon.  
A zöldfelület-gazdálkodás további teendői között a faiskolai-, és ültetési szabványok felfrissítését, a zöldfelületek nyilvántartását, zöldfelületek egységes értékelési rendszerének a kidolgozását, valamint a kertész jogosultságok bevezetését nevezte meg.

A jegyzék letölthető: itt

 

 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió