Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...
2017-06-11
Dísznövénykiállítások Erdélyben | részletek
Székelyudvarhely és Kézdivásárhely után Marosvásárhely is becsatlakozott a népszerű tavaszi dísznövény-kiállításnak helyszínt adók körébe. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi...
2017-06-11
A zöldfelület-gazdálkodás jövője | részletek
A NAK Országos Kertészeti Osztály Dísznövény Alosztálya legutóbbi ülésén (2017. május 17-én.), melyet a FŐKERT Nonprofit Zrt-vel közösen szervezett a Margitszigeten, a zöldfelület gazdálkodás...

Vasárnapi nyitvatartás

A Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete
Közleménye


Megyeri Szabolcs kertészmérnöknek az MTI-hez eljuttatott nyílt levelével kapcsolatban a fenti két szakmai szervezet a következő közleményt fogalmazza meg:

Az említett nyílt levél Megyeri Szabolcs kertészmérnök magánvéleménye, amelyet szakmai szervezeteink elhamarkodottnak és szakmaiatlannak tartanak.
A Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete és ernyőszervezete, a Magyar Díszkertészek Szövetsége 2015 januárjában  a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál tartott szakmai egyeztetésen tisztázták a vasárnapi nyitvatartási tilalommal való egyet nem értésüket és megfogalmazták szakmai érveiket, javaslataikat. Erről szakmailag megalapozott és pontosan megfogalmazott kamarai határozat született.
A két szakmai szervezet tárgyalást kezdeményezett a mezőgazdasági szaktárcánál is, ahol a szakmai szervezetekre nézve kedvező állásfoglalás született.
A kamarai határozat és a minisztériumi állásfoglalás a Kormányhivatalhoz került még a törvény megszületése előtt.
A kamarai határozat és a tárca állásfoglalása a mai napig él, a törvénnyel kapcsolatos tárgyalások újbóli napirendre tűzése esetén természetesen elvárjuk azok figyelembe vételét, amelyhez az érintett szervezetek  szakmai támogatásukról biztosították a kormányzati szerveket. 

Budapest, 2016. március 16.

Dr. Orlóci László – MDSZ elnök
Biza Klára – Makert elnök

Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió