Agrárkamarai Választások »»

Az agrárkamarai választásokra 2017. november 3.-án kerül sor.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-10-16
Az élet fája | részletek
Bezárta kapuit a kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai szak-világkiállítás, amelyen hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját...
2017-10-16
Könyvtári esték, Dr. Hrotkó Károly | részletek
2017. október 18-án kerül sor a  SZIE Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár, a SZIE KETK Dísznövlbytermesztési és Dendrológiai Tanszék és a Garden Kft. által  közösen szervezett Kertek, földi egek c ...
2017-10-09
Őszi Kertészeti Napok | részletek
Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar...
Vasárnapi nyitvatartás

A Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete
Közleménye


Megyeri Szabolcs kertészmérnöknek az MTI-hez eljuttatott nyílt levelével kapcsolatban a fenti két szakmai szervezet a következő közleményt fogalmazza meg:

Az említett nyílt levél Megyeri Szabolcs kertészmérnök magánvéleménye, amelyet szakmai szervezeteink elhamarkodottnak és szakmaiatlannak tartanak.
A Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete és ernyőszervezete, a Magyar Díszkertészek Szövetsége 2015 januárjában  a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál tartott szakmai egyeztetésen tisztázták a vasárnapi nyitvatartási tilalommal való egyet nem értésüket és megfogalmazták szakmai érveiket, javaslataikat. Erről szakmailag megalapozott és pontosan megfogalmazott kamarai határozat született.
A két szakmai szervezet tárgyalást kezdeményezett a mezőgazdasági szaktárcánál is, ahol a szakmai szervezetekre nézve kedvező állásfoglalás született.
A kamarai határozat és a minisztériumi állásfoglalás a Kormányhivatalhoz került még a törvény megszületése előtt.
A kamarai határozat és a tárca állásfoglalása a mai napig él, a törvénnyel kapcsolatos tárgyalások újbóli napirendre tűzése esetén természetesen elvárjuk azok figyelembe vételét, amelyhez az érintett szervezetek  szakmai támogatásukról biztosították a kormányzati szerveket. 

Budapest, 2016. március 16.

Dr. Orlóci László – MDSZ elnök
Biza Klára – Makert elnök

Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió