Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-06-30
Nemesítők Világszervezete a Flora Hungaria Nagybani Virágpiacon | részletek
 A FLEUROSELECT és a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac szeretettel meghívja ÖNT a dísznövény-nemesítői, és forgalmazói tanácskozásra. Meghívó letölthető: itt...
2017-06-30
A Márk rózsák mecénása | részletek
A megújult Budatétényi Rózsakert megnyitó ünnepségének délutánján került sor a „II. Rózsa- és galagonya konferencia a Kárpát-medencében” című szakmai programra.  A rendezvény részt...
2017-06-15
Szaporítóanyag és Fajtabemutató | részletek
Szeretettel várjuk a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac területén immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Szaporítóanyag- és Fajtabemutatóra, melyet ebben az évben háttéripari kisérőrendezvény...

Különdíjakat adományozott a Szövetség

A Virágos Magyarországért verseny 2016 évi díjátadó rendezvényén a Magyar Díszkertészek Szövetsége és tagszervezetei, a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége, valamint a Magyar Faápolók Egyesülete által fölajánlott díjak kiosztására is sor került. A különböző kategóriákban megméretésre jelentkezett 283 hazai település közül 102 részesült valamilyen elismerésben.

A Magyar Díszkertészek Szövetsége különdíját Vásárosnamény önkormányzata kapta a korszerű és fenntartható fajtahasználatért. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége különdíját Szekszárd és Keszthely települések vehették át. Az odaítélt díjjal a települések fenntarthatóság irányába tett kezdő erőfeszítésit kívánták értékelni, sikerességét elősegíteni.

A Magyar Faápolók Egyesülete által felajánlott különdíjat Sárvár, Békéscsaba és Cegléd településeknek ítélte a zsűri. A díj a fák állapotának felmérését, a fák egészségmegőrzését szolgáló intézkedéseket támogatja. Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny fődíját az 50 ezer főnél nagyobb települések kategóriájában idén Kaposvár nyerte, így házigazdaként adott otthont a díjátadó rendezvényének.

A város polgármestere Szita Károly köszöntőjében annak a meggyőződésének adott hangot, hogy egy település akkor lehet sikeres, ha az ott élők lokálpatriótizmusa a fejlődést szolgálja. Mindehhez óriási erőt ad a mozgalom, mely kezdeményezést mindenki magáénak érzi. Hangsúlyozta, a verseny nemcsak arról szól hány virágpalántát ültetnek ki, szól arról is, hogy az emberek szeretnek ott élni. Szól a környezetvédelemről, a levegőtisztaságról az az alternatív energiákról, és mindarról, amit ma úgy neveznek az okos város.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta a verseny tipikusan példázza, hogy nem a győzelem, nem az eredmény a fontos, hanem a részvétel. A 283 település, amikor úgy döntött elindulnak a versenyen, fontosnak tartották, hogy szebbé, élhetőbbé, virágosabbá tegyék környezetüket.

Csemez Attila, a Virágos Magyarországért szervezőbizottságának elnöke felelevenítette, az idén 21. alkalommal kiírt verseny a környezetkultúra alakításában jelentős eredményeket tud fölmutatni. A versenyt az elnevezésében szereplő virágos és környezetszépítő jelzők túlhaladták, tartalmában környezetvédelmi, turisztikai célok is megjelennek, továbbá az önkormányzatok lakosságnevelő és közösségformáló tevékenységét is tükrözi. Az eredmények hozzájárulnak a települések névjegykártyájához.  

A Magyar Díszkertészek Szövetsége különdíját Csikor Julianna főtitkár adja át Sajtos Tibornak A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége különdíját Szekszárd és  Keszthely települések képviselői vehették át A Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny fődíját Kaposvárnak ítélte a zsűri. A képen balról jobbra: Csemez Attila, Guller Zoltán, Szita Károly

Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió