Díszkertész ágazat »»

A díszkertész- ágazat a dísznövény-termesztők valamint a díszkertészeti és zöldfelületi szolgáltatást végzők ágazata.  Mind a termékek, mind a szolgáltatások közszükségletet elégítenek ki.
Legfrissebb bejegyzések:
2017-11-30
Szavazóképes, köztestületi tagokkal a kamarai munkában | részletek
A Magyar Díszkertészek Szövetsége országjáró rendezvénysorozatának hódmezővásárhelyi programja a dísznövény ágazat gazdasági kérdéseivel és a növényvédelem kihívásaival foglalkozott. Orlóci...
2017-11-27
Szakmai Konferencia | részletek
  A Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Magyar Díszfaiskolások Egyesülete tisztelettel meghívja "A dísznövény ágazat gazdasági kérdései, a dísznövényvédelem kihívásai, válaszok és...
2017-11-14
Szakmai konferencia: A dísznövény ágazat gazdasági kérdései, a dísznövényvédelem kihívásai, válaszok és megoldások címmel | részletek
A Magyar Díszkertészek Szövetsége „A dísznövény ágazat gazdasági kérdései, a dísznövényvédelem kihívásai, válaszok és megoldások” címmel szakmai konferenciát tart Hódmezővásárhelyen,...
Őszi Kertészeti Napok 2016

A XXI. Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyre és az azt követő díjátadó ünnepségre az Őszi Kertészeti Napok keretében a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán került sor. 
A Kegyeleti kötészet kategóriában III. helyezést elért Kálmán Fanninak a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola tanulójának a Magyar Díszkertészek Szövetsége által felajánlott díjat Orlóci László elnök adta át, majd felkérésre néhány mondatban főbb gondolatait is megfogalmazta.
A verseny évek óta, különböző méretekben és különböző összetételben, de mindig az egyetem falai között folyamatosan jelen van. A szakma számára minden megjelenés rendkívül fontos, mondta. Mutatja, hogy a szakma él, létezik, egészséges, és fejlődik.
A színvonalas versenymunkák a fiatalság lendületét a megújulás jelét tükrözték. Mindkettő a jövőt képviseli, és a jövő csak akkor lesz jelen a továbbiakban, ha a versenyzők ezt képviselik. Elmondta azt is, a diákok magas szintű fölkészültsége mögött, olyan elhivatott oktatói gárda áll, akik egyrészt irányt mutatnak, másrészt nevelnek, tanítanak. Ha nincs a szakmának oktatási színtere, ha nincs jelen a társadalomban, akkor a szakma elhal.
Kérte az egyetem vezetésétől és a minisztérium képviselőjétől tolmácsolják minden fórumon és erősítsék, hogy a díszkertészet is egy szakma a kertészeten belül, megbecsülést érdemel. Termékeit ugyan nem lehet megenni, meginni, de a lélekre hatnak. A dísznövény ágazat, benne a virágkertészettel, és a virágkötészettel legalább annyira fontos, mint bármely más ágazat. Megköszönte, Dr Komiszár Lajosnak, hogy évek óta motorja a kiállításnak és a szakmának.
A Szent István Egyetem Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke és a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a az idei évtől díszoklevél adományozásáról döntött. 
A szakoktatásban kifejtett áldozatos munkájuk elismeréseként 2016-ban díszoklevelet kapott:
•    Dr Józsa Miklós címzetes egyetemi docens
•    Kósa Géza címzetes egyetemi docens
•    Retkes József címzetes egyetemi docens

 

A szövetség által felajánlott díjat Orlóci László adja át Kálmán Fanninak a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola tanulójának a kegyeleti kötészet kategóriában elért helyezéséért

 

A Szent István Egyetem Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke és a Magyar Díszkertészek Szövetsége  az idei évtől díszoklevél adományozásáról döntött  .


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió